duyuru

• 27 Ocak 2021

Webinar Duyurusu: "Geleceğin Mühendisi"

Prof. Dr. Yunus Çengel tarafından 29 Ocak 2021 Cuma günü saat 15:00’de “GELECEĞİN MÜHENDİSİ” adlı çevrimiçi seminer verilecektir. Webinara katılım bilgileri aşağıda verilmiştir.
Zoom Meeting
Meeting ID: 523 416 1514
Passcode: Uda65U

Youtube Canlı Yayın
Sorularınızı mesaj olarak yazabilirsiniz.
Iğdır Üniversitesi UZMER Youtube Kanalı

Webinar İçeriği Hakkında
Mühendislik dinamik bir disiplindir ve inovasyon mühendisliğin özündedir. Eğer her şey mükemmelliğe ulaşmış ve piyasaya yeni ürünler ve hizmetler sunulmayacak olsaydı, mühendislere de ihtiyaç kalmayacaktı. Bu sunumda, her şeyin hızla değiştiği ve ‘akıllı’ olduğu bu bilgi çağında mühendislik pratiğinin genel gidişi ve Endüstri 4.0 ile uyumu tartışılacak ve mühendisliğin nasıl yaratıcı ve katma değer üreten bir meslek haline gelebileceği anlatılacaktır. Başarılı bir mühendiste aranan yaratıcılık, eleştirel düşünce, iletişim ve ekip çalışması gibi yumuşak beceriler ve bu becerilerin nasıl kazanılacağı ve meslek hayatına nasıl hazırlanacağı konuları tartışılacaktır.

Prof. Dr. Yunus ÇENGEL kimdir?
Yunus Çengel 1984 yılından beri ABD Nevada Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Profesör Çengel 2010 – 2012 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Dekanlığı, 2012 – 2016 yılları arasında da Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kurucu dekanlığı yapmıştır. 2012 yılında TÜBİTAK’ta uluslararası işbirliklerinden sorumlu Başkan Danışmanlığı görevlerinde de bulunmuştur. Ayrıca birçok kamu kurumu ve özel kuruluşlarda danışmanlık yapmıştır. Nevada Üniversitesinde 1996-2000 yılları arasında Endüstriyel Etüt Merkezi’nde direktör olarak görev yapmıştır.
Profesör Çengel, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesinde ve doktorasını ABD Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Genel ilgi ve araştırma alanları mühendislik eğitimi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğidir.
Profesör Çengel, mühendislik ve mühendislik eğitimi, ABET 2000 kriterleri, yenilenebilir enerji, ve enerji verimliliği konularında çok sayıda konferanslar vermiş, raporlar hazırlamış, ve makaleler yazmıştır.
Profesör Çengel, ABD Nevada Eyaletinde kayıtlı profesyonel mühendis olup, ASEE (Amerikan Mühendislik Eğitimi Birliği) tarafından verilen “Seçkin Yazar Ödülü”nü, 1992 ve 2000 yıllarında almıştır. Kitapların Türkçe tercümeleri de 2008, 2009, 2013 ve 2015 yıllarında TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Bilimsel Telif ve Çeviri Eser ödülünü almıştır.
Zoom Video
Zoom is the leader in modern enterprise video communications, with an easy, reliable cloud platform for video and audio conferencing, chat, and webina...

Dosyalar

Benzer Duyurular